info@assunoord.nl

Bel ons op: 06-19348736

Je pensioen goed geregeld

Ben je in loondienst en ben je het overzicht van jouw pensioen kwijt? Wil je weten hoeveel inkomen je hebt als je met pensioen gaat? Kun je eerder stoppen met werken en hoe werkt dat? Wil je advies? Wij helpen je graag in vier stappen verder.

Stap 1: afspraak voor kennismaking
Je maakt een afspraak met ons. Vooraf krijg je een handige checklist zodat je alvast op zoek kunt naar de nodige papieren. Tijdens de afspraak van ongeveer een uur kijken wij of alle benodigde papieren en gegevens er zijn. Als dit niet zo is, spreken wij met je af of je zelf de ontbrekende papieren regelt of dat wij dat voor je gaan doen.

Stap 2: inventarisatie
Tijdens de afspraak nemen wij jouw persoonlijke situatie met je door. Ook willen wij weten wat jouw wensen en behoeften zijn. Wat heb je nu nodig om rond te komen in de maand en wat denk je later nodig te hebben als je met pensioen gaat? Heb je ook dingen die je juist later wilt doen en geld kosten? Wij nemen na afloop van de afspraak jouw papieren mee zodat deze gebruikt kunnen worden voor de volgende stap.

Stap 3: analyse
Wij maken een overzicht van je pensioen. Vervolgens kijken we hoe graat de kans is dat je inkomen later voldoende is na je pensionering. Als we vaststellen dat er misschien een pensioentekort is dan helpen we je op weg en zoeken we voro jou naar mogelijkheden om daar iets aan te doen. Hieruit volgt ons advies waarin je kunt zien hoe wij tegen jouw inkomen voor later aankijken.

Stap 4: adviesgesprek
In deze afspraak van een uur bespreken wij jouw pensioendossier. Zo krijg je een helder beeld over hoe je er nu en hoe je er later voor zult staan. Als je nu ook (extra) geld opzij wilt zetten voor later, dan bespreken wij in het kort wat hier de mogelijkheden zijn. Als je wilt dat wij je bij een verder vervolg helpen, dan maken wij daarover een afspraak.

Wat kost dit advies?
Dit pensioenadvies kost € 100,00 exclusief BTW. Dit is inclusief een overzicht van wat je waar hebt lopen en een kort en bondig advies. Als je zelf de benodigde papieren en gegevens niet bij elkaar kunt vinden en wilt dat wij je daarbij helpen, wordt de tijd die wij daarvoor nodig hebben in overleg aanvullend in rekening gebracht. Wij brengen alleen reiskosten in rekening als je verder dan 50 km weg woont.